Skip to content

Sinds 1 februari 2022 is Annelies Prins dirigent van Euphonia. Annelies ontving haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium (piano), het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (zang) en in Milaan (zang). Ook volgde ze vele masterclasses en trad veelvuldig op als sopraan in binnen- en buitenland. Ze speelde rollen in opera’s en operettes, maar zong ook liederenprogramma’s en trad op in concerten met geestelijk repertoire, zoals in de Matthäus Passion.

Annelies komt uit een muzikale familie. Naast pianiste en zangeres is ze ook een bekwaam violiste en ontwikkelde ze zich in de loop der jaren tot koordirigent. Dit in de voetsporen van haar overgrootvader en vader, die beiden organist en koordirigent te Gorinchem waren.

Als invaller dirigeerde zij onder meer het Rotterdams Operakoor, Toonkunstkoor Schiedam en Operakoor Dordrecht. Sinds 2015 is ze vaste dirigent van het Koninklijk Schiedams Mannenkoor ‘Orpheus’. Een gerenommeerd amateurkoor met een historie van ruim 150 jaar. Voor meer informatie over Annelies en haar muzikale activiteiten verwijzen we naar haar website.

Wij zijn erg blij met Annelies als onze dirigent en hopen in de komende jaren mooie concerten onder haar leiding te mogen verzorgen.

Back To Top