Skip to content

Operakoor Euphonia zoekt nieuwe leden

Hoekschewaards Operakoor Euphonia zoekt nieuwe leden. 

Wij horen het u al denken: “Nieuwe leden, welk koor wil dat nu niet ? 

Het zal wel weer vooral over de mannenafdeling gaan.” Klopt. Hoewel sopranen en alten ook van harte welkom zijn, gaat het vooral om tenoren en baritons/bassen. Dus mannen uit alle windstreken binnen de Hoeksche Waard en ook daarbuiten kom eens langs in de Open Hof in Oud–Beijerland als het koor daar van 20.00 tot 22.00 op woensdagavond repeteert. 

Dat is dan gelijk een goede gelegenheid om voor zover dat nog nodig is vast te stellen dat de koormuziek uit opera’s helemaal niet zwaar en moeilijk is. Integendeel, opera-melodieën liggen meestal lekker in het gehoor en zijn van alle tijden. 

Muziek kunnen lezen is natuurlijk mooi meegenomen maar noodzakelijk is het niet. Er zijn tegenwoordig tal van sites die het mogelijk maken om thuis op je gemak een partij in te studeren. Bijvoorbeeld: www.koorpartijen.nl l of www.coria.nl 

Ook is het tegenwoordig gebruikelijk dat de dirigent Annelies Prins je partij op de piano inspeelt. het bestuur zorgt er dan voor en het als geluidsbestand via Whats app of e-mail wordt toegestuurd 

De huidige leden van het koor komen uit diverse plaatsen in de Hoeksche Waard. Wellicht kunt u een lid uit uw woonplaats benaderen om het een en ander te weten te komen over Euphonia. 

Op dit moment wordt er gerepeteerd voor een concert in De Open Waard op 14 oktober. 

Als dat achter de rug is gaat het koor zich richten op een Kerstconcert op 15 december in de Laurentius kerk in Mijnsheerenland. 

Het jaar 2024 staat in het teken van ons 70 jarig bestaan. Het lustrumconcert staat gepland op 16 november 2024

Back To Top