Skip to content

Euphonia gaat weer zingen!

Het Hoekschewaards Operakoor Euphonia haalt opgelucht adem nu de beperkingen als gevolg van corona grotendeels achter ons liggen. Op 2 februari werden de repetities hervat. Er is nogal wat veranderd in de afgelopen coronaperiode. Ons koor heeft vanaf begin dit jaar een nieuwe dirigente, de repetitieavond is verplaatst van de maandag naar de woensdag en we repeteren op een andere locatie.

De nieuwe dirigent – Annelies Prins – is een bekende voor ingewijden in de operawereld. Zij is als operazangeres (sopraan) afgestudeerd aan het Haags conservatorium en als pianiste aan het Rotterdams conservatorium. Ze deed ook een opleiding in Italië en dat komt Euphonia extra goed van pas omdat in het operarepertoire Italiaans de meest voorkomende taal is. Ze heeft opgetreden in opera uitvoeringen in binnen- en buitenland. Ook als dirigente heeft ze de nodige ervaring. Ze dirigeert ook het Schiedams Mannenkoor Orpheus.

De verandering van locatie en repetitieavond is het gevolg van de coronaperikelen. De oude locatie was te klein om tijdens de 1,5 meter maatregel voldoende afstand te kunnen houden en de Open Hof, waar het koor nu repeteert, was op maandagavond niet beschikbaar.

Dirigent, plaats en tijd zijn dus geregeld. Nu zou het geweldig zijn als er ook nog nieuwe leden bij zouden komen. Vooral mannen en nog specifieker tenoren. Het operarepertoire zit vol met schitterende koorstukken dus daar kan het niet aan liggen.

Natuurlijk is het een pré als iemand muziek kan lezen maar noodzakelijk is dat niet. Een aantal van de huidige leden kan daarvan getuigen.

Ga eens sfeer proeven : Elke woensdagavond. 20.00 uur. Open Hof Oud-Beijerland.

Back To Top